środa, 20 marca 2013

BUŁECZKI JAGODOWE Z CZEKOLADĄ

Szybkie w przygotowaniu małe bułeczki na mące razowej. Ja dodałam do nich jagody ze słoika, ale można dodać mrożone lub inne owoce, nawet kandyzowane. Świetnie nadaje się jako przekąska.



Składniki:

200 g mąki pszennej
70 g mąki razowej
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
60 g masła
1 jajko
60 g cukru
 6 łyżek mleka
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej na niewielkie kawałki
jagody

w misce wymieszać obie mąki, sól, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać zimne masło. W drugim naczyniu wymieszać mleko z roztrzepanym jajkiem. Dodać do mąki i zagnieść ciasto. Do masę połączyć z czekoladą i jagodami. Formować małe kuleczki i wykładać na papier do pieczenia. Piec ok. 12 min. w 190'C.

3 komentarze:

  1. Zamknęłaś w tych bułeczkach wszystko, co lubię najbardziej! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, bardzo fajne bułeczki ,lubie takie słodkie i zdrowe wersję wypieków ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o rany, jakie one muszą być pyszne!!!!

    OdpowiedzUsuń