środa, 13 czerwca 2012

KOKOSOWA PRZYJEMNOŚĆ

To jest najszybsze ciasto świata. Znalazłam je kiedyś na mojewypieki.blox.pl i wybrałam ze względu na szybkość przygotowania, a okazało się że również świetnie smakuje. Jest bardzo delikatne i stanowi świetną odskocznię, od serników, biszkoptów i innych popularnych ciast.



Składniki:
125 g wiórków kokosowych
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
300 ml mleka
2 jajka
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać :) (Oto cała filozofia tego przepisu)

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać płynną masę. Piec w 180'C przez 1h 20 min. Do piekarnika na czas pieczenia wstawić pojemnik z wodą. Aby ciasto się nie przypaliło w trakcie pieczenia przykryć  zarumieniony wierzch folią aluminiową.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać wystudzone ciasto.

2 komentarze:

  1. hmmm bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. oo!!! bez mąki? Muszę sobie zapamiętać, bo nie zawsze umiem dopilnować mąki, za to często mam ochotę coś upiec:D. Nie zawsze się chce iść do sklepu tylko po mąkę, dlatego też zostajemy bez ciasta


    malinywkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń