To jest najszybsze ciasto świata. Znalazłam je kiedyś na mojewypieki.blox.pl i wybrałam ze względu na szybkość przygotowania, a okazało się że również świetnie smakuje. Jest bardzo delikatne i stanowi świetną odskocznię, od serników, biszkoptów i innych popularnych ciast.
Składniki:
125 g wiórków kokosowych
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
300 ml mleka
2 jajka
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać :) (Oto cała filozofia tego przepisu)
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać płynną masę. Piec w 180'C przez 1h 20 min. Do piekarnika na czas pieczenia wstawić pojemnik z wodą. Aby ciasto się nie przypaliło w trakcie pieczenia przykryć zarumieniony wierzch folią aluminiową.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać wystudzone ciasto.
hmmm bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńoo!!! bez mąki? Muszę sobie zapamiętać, bo nie zawsze umiem dopilnować mąki, za to często mam ochotę coś upiec:D. Nie zawsze się chce iść do sklepu tylko po mąkę, dlatego też zostajemy bez ciasta
OdpowiedzUsuńmalinywkuchni.blogspot.com