Składniki:
2,5 tabliczki gorzkiej czekolady (koniecznie dobrej min. 60% kakao)
10 łyżek cukru
6 jajek
2 łyżki mąki
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Czekoladę roztopić z masłem i kawą w rondelku.
Żółtka zmiksować z cukrem na białą masę, następnie oddać mąkę i masę czekoladową. Dokładnie wymieszać i na koniec dodać ubite białka. Całość przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec ok 30 min .w 180'C.
Hmm, hmm, hmm, wygląda cudnie!
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglada, jak troche mocniej dopieczone brownie. No i kawowy posmak mi sie podoba.
OdpowiedzUsuńMi też skojarzyło się z brownie :) Pyszne.
OdpowiedzUsuń