Kruche babeczki z owocami -to jest słodkość, na która moi najbliżsi czekają aż do lata, żeby skosztować. Oczywiście można robić te babeczki o każdej porze roku, ale ja uważam, że najlepiej smakują ze świeżymi owocami. Niestety jest to bomba kaloryczna, ale za to jaka pyszna :)
KRUCHE CIASTO
220g mąki
30 g cukru pudru
1 kostka masła
1 łyżka wody
KREM
30 ml kremówki (30%)
2 łyżki cukru pudru
owoce sezonowe (ja użyłam malin i czarnej porzeczki)
Masło pokroić na kawałki i ugnieść z mąką, cukrem i wodą. Ciasto wstawić do lodówki na1h. Następnie rozwałkować, powykrajać kółka i wyłożyć foremki. Piec ok 10 min. w 180'C do zarumienienia. W misce ubić dobrze schłodzoną kremówkę z dwoma łyżkami cukru pudru. Wyłożyć na upieczony spód i posypać owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz