Kto z Was nie lubi jagodzianek...??? Nie znam takiej osoby, bo tego nie da się nie lubić. No ale nie róbcie sobie nadziei na przepis na jagodzianki, bo z ciastem drożdżowym jeszcze sobie nie radzę tak jak bym chciała, więc propozycja moja na dzisiaj to muffinki z jagodami z dodatkiem migdałów. Mi wyszły trochę za mało słodkie, więc radzę dać trochę więcej miodu. Przepis ze strony oliwka.przepisy.net
Składniki:
50g roztopionego masła
175ml mleka
4 łyżki miodu
2 jajka
225g mąki
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki jagód
płatki migdałowe
Jajka ubij z mlekiem, masłem i miodem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do
pieczenia i solą. Wlej płynne składniki do suchych i wymieszaj. Dodaj jagody. Wypełnij
foremki masą i posyp wierzch płatkami migdałowymi. Piec ok. 25 min w 180’C.
świetne połączenie jagód z migdałami
OdpowiedzUsuń